Тенис лакът – лесен метод за поставяне на кинезио тейп ленти

За повечето непрофесионални тенисисти, тенис сезонът е в разгара си след продължителна почивка между Коледа и края на януари. За много хора тази почивка от няколко седмици бе точно това, от което имаха нужда, за да се възстановят от травми и наранявания поради хронично натоварване, като тенис лакът. За съжаление тенис лакът е една от тези болести, които могат да се обадят по всяко време, може да бъде предизвикана от нова ракета, от промяна на техниката, или дори при тренировка със стари, тежки топки. Това е тип травма, която е напълно подходяща за поставяне на кинезио тейп ленти.

Лечение на тенис лакът с кинезиотейпинг

Лечение на тенис лакът с кинезиотейпинг

За играчите с тенис лакът (или кой да е друг, страдащ от т.нар. страничен epicondylitis), поставяне на еластична лента за кинезиология може да облекчи болката, води до намаляване на възпалението и ускорява процеса на оздравяване. Кинезио тейп лентата успокоява и поддържа тези претоварени мускули на предмишница, както и тяхното закрепване върху страничния epicondyle – неравност по външната страна на лакътя. Една от най-обичаните особености на кинезио тейп за тенис лакът е, че повечето играчи могат да продължат да играят и да се състезават, докато те лекуват.

Tennis Elbow - Травма тенис лакът

Tennis Elbow – Травма тенис лакът

Следва елементарна техника за поставяне на еластична кинезиотерапевтична лента за тенис лакът, представена от Ares Tape, марка кинезио тейп ленти, предназначена за спортисти.

 

Кинезиотейпинг за тенис лакът

Кинезиотейпинг за тенис лакът

* Преди да започнете с апликирането на кинезио тейп ленти моля прочетете основни правила за безопасност.

Ако желаете да закупите качествени кинезио ленти за спорт може да се свържете с нас тук.

 

Share