Българите – най-болната нация

Почти милион и половина българи страдат от болки в кръста.  Според последните изследвания до 80 % от страдащите никога не ползват болкоуспокояващи лекарства, за да получават облекчение  на болката.

 

Болки в гърба

Болки в гърба

 

В нашата страна има три основни начина за лечение:

–    Метод номер едно са тренировки за закаляване и увеличаване на издръжливостта, които  увеличават силата и гъвкавостта на мускулите.
–    Физиотерапията е може би най-ефективния начин за облекчаване на всички видове заболявания на опорно-двигателния апарат и невропатична болка. Целта на този метод е да научи пациентите да се движат безопасно, правилно и функционално за да облекчат болките.
–    Може би най – разпространения в България метод е балнеологията и посещаване на специализиран санаториум, но всички те предоставят само временно подобрение.

 

Днес българите постепенно започват да приемат още един нов кинезитерапевтичен метод за лечение.  Метод, който останалата част от света използва напълно успешно в продължение на години –  ефективни болкоуспокояващи лепенки и спрейове за управление на болката наречени Salonpas.

Тези средства са най-новата  разработка в кинезитерапията и се предлагат в няколко клинично изпитани варианта,  предимно на американския пазар, а днес вече и на българския:


–     
пластири Salonpas за облекчаване на болката;


–     
гел Salonpas подходящ и за артрит;


–    
спрей Salonpas облекчава болката и охлажда

Тяхното основно предимство е че локалното действие върху засегната телесна област и по този начин атакуват болката директно. Лечебният ефект се проявява веднага, няма нужда да се чака, както при хапчета за да бъдат  усвоени  от организма, а ефектът им е мигновен.

Salonpas лепенките са произведени с помощта на нова технология от ултратънък материал, който им дава възможност да предоставят часове облекчение на болното място. Подходящи са за поставяне преди лягане, защото имат пролонгирано отделяне на ефективните съставки до 6-8 часа след апликиране.

Спреят  Салонпас е особено подходящ за прилагане по време на спортни събития защото освен, че облекчава болките има и мигновенен охлаждащ ефект. Освен това може да се използва успешно за всякакъв вид  болки в мускулите, болки в гърба, болки в ставите, навяхвания и артрит.
Докато повечето българи страдат от остарелите методи, вие преди да посегнете към хапчетата, помислете следващия път  за някои от тези модерни и ефективни средства  за справяне с вечната болка.

Share